Έχεις αναρωτηθεί ποτέ… ποιος φτιάχνει τον καφέ σου; Τι γνωρίζει για τον καφέ; Πώς ξέρει με ποιον τρόπο να αλέσει τους κόκκους και γιατί σου προτείνει να δοκιμάσεις μια συγκεκριμένη μονοποικιλία; Στην Coffee Island φροντίζουμε εκτός από την προσοχή στην πρώτη ύλη, τα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις, να εκπαιδεύονται οι baristi μας από έμπειρους εκπαιδευτές καφέ στο Coffee Campus.

coffee campus

Τι είναι το Coffee Campus;

Πρόκειται για την Ακαδημία του Καφέ της Coffee Island. Όποιος γίνεται μέλος της οικογένειας της Coffee Island, είτε είναι συνάδελφος, νέος συνεργάτης είτε barista για τα καταστήματά μας, του δίνεται η δυνατότητα μέσα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης να αποκτήσει γνώσεις και τεχνικές. Την εκπαίδευση αυτή κάνουν οι Campus Trainers, εξειδικευμένοι γνώστες του καφέ και της επιστήμης του.

Δημιουργήθηκαν 4 σχολές, σε κάθε μία από τις οποίες εξειδικεύονται οι μαθητευόμενοι στους διαφορετικούς τομείς του καφέ. To Quality School παρέχει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις rnd και ικανότητες sensory, πώς δηλαδή να κρίνουν έναν καφέ ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Στο Grindery School μαθαίνουν τις επιλογές του καφεκοπτείου, τα χαρμάνια και τις ποικιλίες όλων των ειδών καφέ όπως και brewings kills ώστε να μπορούν να εκχυλίσουν το ρόφημά σου με διαφορετικές συσκευές. Στο Roasting School αποκτούν, όσοι το επιθυμούν, γνώσεις πάνω στον πράσινο καφέ, την καλλιέργεια, τις επεξεργασίες, τη διαλογή του και εκπαιδεύονται στο καβούρδισμα από τους έμπειρους ψήστες μας σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τέλος, στο arista School εκπαιδεύονται ώστε να προσφέρουν μοναδικά ροφήματα, καθώς μαθαίνουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του εξοπλισμού και των παραγόντων που επηρεάζουν το γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης, μαθαίνουν να στολίζουν τα ροφήματα με latteart.

Κάθε σχολή δίνει πιστοποιήσεις ανάλογα με τις γνώσεις – δεξιότητες του εκπαιδευόμενου σε 3 επίπεδα: principal, advanced και premier.

Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν επίπεδα με στόχο την προσωπική τους εξέλιξη, και συνεπώς να μετατρέψουν τη δική σου εμπειρία στα καταστήματά μας σε κάτι ξεχωριστό.

barrista and trainer

Γνωρίστε τους εκπαιδευτές και τους baristi

Πώς καταφέρνει κάποιος να γίνει εκπαιδευτής; Τι τον διαχωρίζει από τους baristi που όλοι βλέπουμε και γνωρίζουμε στο κατάστημα της γειτονιάς μας; Υπάρχουν ομοιότητες;

Η καθημερινότητα ενός barista δεν διαφέρει και τόσο από αυτή του εκπαιδευτή. Αρχικά, οι εκπαιδευτές είναι και εκπαιδευόμενοι. Η βιομηχανία του καφέ εξελίσσεται, νέα trends κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ κάποια πράγματα αναθεωρούνται και αλλάζουν διαρκώς. Επομένως, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι μελετούν πολύ προκειμένου να ακολουθούν τα νέα trendsκαι τις εξελίξεις ώστε να γίνονται καλύτεροι καθημερινά.

Τι άλλο μοιράζονται οι εκπαιδευτές με τους εκπαιδευόμενους; Μα φυσικά το πάθος τους για speciality καφέ! Πίνουν πολύ καφέ και δοκιμάζουν ακόμα περισσότερο, είτε για να προσφέρουν την πιο εκλεκτή ποιότητα στους πελάτες μας είτε για να αξιολογήσουν τα ροφήματα των εκπαιδευτών.

Trainers και baristi έρχονται σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα. Πρόκειται για μια καθημερινότητα απαιτητική, με κέντρο της τον άνθρωπο, χρειάζεται οργάνωση και υπομονή, ενώ η εξυπηρέτηση και η προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα χαρακτηρίζουν κάθε στιγμή της. Οι επικοινωνιακές ικανότητες, και η συνεργασία είναι απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη μέρα στη δουλειά.

Τέλος, φορούν και οι δύο τη χαρακτηριστική ποδιά Coffee Island, που αποδεικνύει το expertise και τη γνώση.

coffee campus training

Ο ρόλος του εκπαιδευτή

Οι trainers προσπαθούν να εμπνεύσουν τους baristi λειτουργώντας ως πρότυπα επαγγελματιών και ως μέντορές τους. Ένας εκπαιδευτής μεταδίδει τη γνώση και την αγάπη για τον καφέ σε έναν barista, ώστε αυτός με τη σειρά του να τις μετατρέψει σε μια μοναδική εμπειρία καφέ την οποία θα προσφέρει καθημερινά στους καταναλωτές μας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την εξατομικευμένη εκπαίδευση του εκπαιδευόμενου, ακολουθώντας τα εκπαιδευτικά trends και τις ανάγκες του κάθε ενός. Οι εκπαιδευτές παρέχουνόλα τα εφόδια που χρειάζονται οι baristiγια να εργαστούν σε ένα κατάστημα Coffee Island.

Στο Coffee Campus μεταδίδουμε γνώση, τις αξίες και τη φιλοσοφία μας, εμπνέουμε κύρος καθημερινά, διεγείρουμε συναισθήματα, καινοτομούμε, καθοδηγούμε και δημιουργούμε Επαγγελματίες Baristi– Καφεκόπτες.

Το ταξίδι εκπαίδευσης του καφέ ξεκινάει στο Coffee Campus!