Back to Top

ΝΕΟΣ SINGLE ESTATE COLOMBIA DULIMA

ΝΕΟΣ SINGLE ESTATE COLOMBIA DULIMA

ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΕΡΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΠΑΝΙΟ 100% SPECIALTY ARABICA ΚΑΦΕ.

Ο καφές είναι ένας ολόκληρος κόσμος που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις. Εμείς ως γνήσιοι εξερευνητές  αναζητούμε συνεχώς εκείνο το σημείο του πλανήτη, την περιοχή, τη φάρμα που έχει να μας προσφέρει μια νέα πρόταση Single Estate. Μια νέα γευστική συγκίνηση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας οδηγεί σε απάτητα μονοπάτια της απόλαυσης.

Άλλωστε, για να φτάσουμε κάθε φορά να προσθέσουμε στη συλλογή μας έναν νέο specialty καφέ, ξεκινάμε χαράζοντας ένα μονοπάτι εκεί που δεν υπάρχει. Σε εδάφη δύσκολα και μη προσβάσιμα. Εκεί όπου η φύση, οι καιρικές συνθήκες και η ιδιαιτερότητα του εδάφους συνδυάζονται με έναν τρόπο που δεν ορίζεται από την ανθρώπινη παρέμβαση και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την καλλιέργεια μια ποικιλίας που ξεχωρίζει.

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε μέχρι την Tolima, στα κεντροδυτικά της Κολομβίας, μιας από τις πιο φημισμένες χώρες παραγωγής καφέ στον κόσμο. Η περιοχή είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα οικοσυστήματα paramo στη γη, καθώς η τροπική κορυφογραμμή των Άνδεων φτάνει μέχρι τον ουρανό. Εδώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 32ο C την ημέρα μέχρι τους -18ο C κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό και το κλίμα περιγράφεται ως καλοκαίρι την ημέρα και χειμώνας τη νύχτα! Τα εδάφη απλώνονται κάτω από τη σκιά του ηφαιστείου Nevado del Tolima γνωστού και ως Dulima που σημαίνει Βασίλισσα του Χιονιού.

Από αυτό το επιβλητικό δημιούργημα της φύσης παίρνει το όνομά του ο νέος Single Estate που μόλις έφτασε στα Coffee Island για να μας κατακτήσει με τα ξεχωριστά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του. Χαρακτηριστικά που οφείλονται στην ηφαιστειογενή ταυτότητα της Tolima αλλά και στις σημαντικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας οι οποίες ευνοούν την καλλιέργεια ενός καφέ που ξεχωρίζει.

Κι εκεί που η φύση έχει δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος, έρχονται οι μικροκαλλιεργητές να βάλουν όλη τη φροντίδα και την τέχνη που χρειάζεται η καλλιέργεια των ποικιλιών ώστε να μας προσφέρει μέσα από την υγρή επεξεργασία των πολύτιμων κόκκων μια νέα γευστική εμπειρία!

Φουντούκι, γκρέιπφρουτ, σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα συνδυάζονται στο αρωματικό προφίλ του νέου Single Estate που δίνει ένα διαφορετικό twist μέσα στην ημέρα σου. Ένας ακόμα ιδιαίτερος καφές με ακόμα πιο σπάνια καταγωγή· 100% Arabica, Caturra, Variedad Colombia, Castillo. Αυτή την εξαιρετική εμπειρία μπορείς να απολαύσεις στο Espresso Bar των Coffee Island αλλά και στο σπίτι αν είσαι περήφανος coffee maker, αφού στο Καφεκοπτείο θα βρεις συσκευασίες κόκκων των 200γρ. για να μεταφέρεις στον χώρο σου λίγο από το τροπικό κλίμα των Άνδεων.

Χάρη στο  omni – roast καβούρδισμά του ο Colombia Dulima δίνει ένα πλούσιο φλιτζάνι espresso ή μια κούπα με αρωματικό καφέ φίλτρου. Περισσότερο απ’ όλα όμως, σου δίνει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια διαφορετική γεύση που σε παρασύρει σε ένα απολαυστικό ταξίδι.

Εμείς στην Coffee Island είμαστε φανατικοί των γευστικών αναζητήσεων και λατρεύουμε να φέρνουμε από κάθε πλευρά του κόσμου μια Single estate απόλαυση που αλλάζει την εμπειρία του αγαπημένου σου ροφήματος. Ο Colombia Dulima είναι η νέα μας ανακάλυψη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ το
SCA BSCA Direct Trade Allegra Q Grader
Coffee Island © 2019