ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ …

Ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα. Έχει μια δική του ιστορία να αφηγηθεί και κάποιες από αυτές μοιάζουν με παραμύθι, μόνο που οι πρωταγωνιστές είναι πρόσωπα υπαρκτά και η πλοκή τους ξετυλίγεται σε μακρινά μέρη που συνήθως βλέπεις σε ταινίες ή ντοκιμαντέρ.

Ίσως γι’ αυτό σου αρέσει τόσο πολύ να δοκιμάζεις τους Single Estate της Coffee Island. Γιατί καθένας σε ταξιδεύει με τη γεύση του εκεί όπου όλα ξεκινούν με την καλλιέργεια των δέντρων από μικρούς παραγωγούς σε χώρες όπου ο καφές είναι μια ολόκληρη παράδοση, κομμάτι του πολιτισμού τους. Μετά την ανακάλυψη του Brazil Alta Mogiana και του Peru Santa Teresa ήρθε η σειρά του Ethiopia Guji στα Coffee Island της γειτονιάς σου – όταν είναι η καθημερινή σου στάση, έχεις πλέον ένα αίσθημα οικειότητας. Άλλωστε, η συσκευασία tightvac πια σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάζεις κάθε φορά τον Single Estate που θέλεις. Αυτά τα μαγικά κουτάκια κλείνουν αεροστεγώς μέσα τους τους πολύτιμους κόκκους που επιλέγεις και επαναχρησιμοποιούνται για να βρει ο επόμενος coffee lover στο ειδικό stand, τον Single Estate που θέλει να δοκιμάσει.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Καθώς δίνεις στον barista να αλέσει τους κόκκους του Ethiopia Guji για να τον απολαύσεις σε ένα αρωματικό espresso – αυτό είναι το ρόφημα που αναδεικνύει περισσότερο τη μοναδική ποικιλία 100% Specialty Arabica Heirloom – είναι ευκαιρία να αναζητήσεις την ιστορία που αφηγείται αυτός Single Estate. Με καταγωγή από την Αιθιοπία, μια από τις πιο σημαντικές πατρίδες του καφέ, ο Ethiopia Guji ανασύρει μαζί με το μοναδικό γευστικό του προφίλ μια καθημερινότητα που δε μοιάζει καθόλου με τη δική μας. Σε αυτή την ιδιαίτερη χώρα όπου η πρόσβαση στο καθαρό νερό είναι περιορισμένη, γυναίκες και παιδιά μετακινούνται χιλιόμετρα για να κουβαλήσουν τις πόσιμες ποσότητες που χρειάζονται.

H Coffee Island, λοιπόν, δε θα μπορούσε να περιοριστεί στην ανακάλυψη μιας ακόμα γευστικής εμπειρίας, αλλά θέτει ως στόχο να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου, πιο δίκαιου για όλους και σίγουρα πιο βιώσιμου. Γι’ αυτό συνεργάστηκε με την παγκόσμια οργάνωση Water to Thrive προσφέροντας ένα πηγάδι ύδρευσης που θα βοηθήσει για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δεν θα απειλείται από τις ασθένειες, όπου οι γυναίκες θα έχουν χρόνο για την οικογένεια και για την εργασία τους και πάνω απ’ όλα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να απουσιάζουν για να βοηθήσουν στη μεταφορά καθαρού νερού από μακρινά σημεία της περιοχής τους. Σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά και λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Όλα αυτά αφηγείται ο Ethiopia Guji που καλλιεργείται στη ζώνη Oromia, σε πολλές μικρές φάρμες με πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος και σε ένα υψόμετρο περίπου 2.000μ από την επιφάνεια της θάλασσας. Η Oromia έχει πάρει το όνομά της από τη μεγαλύτερη φυλή της Αιθιοπίας τους Oromo, οι οποίοι είχαν πάντα σαν κύρια απασχόλησή τους τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Χάρη στη βαθιά γνώση τους πάνω στην καλλιέργεια και την επεξεργασία του καφέ μπορούν να ελέγχουν και να κατανοούν την ποιότητα των κόκκων από τη στιγμή που θα τους συλλέξουν μέχρι να καταλήξουν στο φλιτζάνι. Από την άλλη, το γόνιμο έδαφος και η πυκνή βλάστηση της περιοχής προσφέρουν τους πιο ποιοτικούς καφέδες της Αιθιοπίας.

Ο Ethiopia Guji με το μοναδικό γευστικό προφίλ από φράουλα, lime και καραμέλα –ιδανικό για espresso ή iced filter – προσφέρει μια ακόμα εμπειρία που κάνει την καθημερινή συνήθεια μια συνεχή ανακάλυψη. Αυτή η ανακάλυψη σε μεταφέρει σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη και σου ζητά να αναλογιστείς πώς μπορούμε όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης σε παγκόσμια προβλήματα όπως η φτώχεια ή η λειψυδρία.

Μια ακόμα specialty πρόταση που προστέθηκε στην οικογένεια των Single Estate της Coffee Island και αφηγείται την ιστορία του. Μια ιστορία που γίνεται όραμα για όλους μας: η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.