AΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ CUSCO, ΣΤΟΥΣ SINGLE ESTATE ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΑΣ

Ως αυθεντικοί κυνηγοί νέων και πρωτόγνωρων εμπειριών απολαμβάνουμε να ξετρυπώνουμε μικρά μυστικά που εξάπτουν τη φαντασία και κάνουν την καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα. Κάθε μας ταξίδι και ένας νέος specialty καφές που μας εμπιστεύτηκαν μικροπαραγωγοί σε όλο τον κόσμο και συμπληρώνει το παζλ της μοναδικότητας των γεύσεών μας με ένα ιδιαίτερο γευστικό twist. Ο Peru Santa Teresa έρχεται από την επαρχία Cusco, στο νοτιοανατολικό Περού και μόλις προστέθηκε στους Single Estate καφέδες μας που πρέπει να δοκιμάσεις.

TΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Σε αυτό το μακρινό μέρος και σε υψόμετρο που φτάνει έως και τα 2000μ μια ομάδα από μικροκαλλιεργητές εργάζονται ενωμένοι στις φυτείες του καφέ ακολουθώντας σταθερά τις αξίες της βιωσιμότητας. Με προτεραιότητα την παραγωγή ποιοτικών κόκκων με ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, βελτιώνουν συνεχώς τις διαδικασίες τους χωρίς να επιβαρύνουν το φυσικό τοπίο. Άλλωστε το γευστικό προφίλ του Santa Teresa διαμορφώνεται καταρχάς χάρη στο έδαφος της περιοχής και τις ιδανικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Οι καλλιεργητές της περιοχής Cusco σέβονται τους νόμους της φύσης και καταφέρνουν να εξελίσσουν συνεχώς τις τεχνικές τους με βιώσιμες πρακτικές οργανικής παραγωγής, ενώ δεν παραβλέπουν τους κανόνες του Fair Trade. Συλλέγουν με προσοχή τους καρπούς, τους επεξεργάζονται σχολαστικά στον κεντρικό μύλο και εφαρμόζουν ένα αυστηρό σύστημα ποιοτικού ελέγχου ώστε να κρατούν μόνο τους καλύτερους. Συνδυάζοντας την προσωπική φροντίδα και τη φυσική επεξεργασία, παρουσιάζουν μια ποικιλία 100% Specialty Arabica που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και όχι άδικα.

Το καταλαβαίνεις με την πρώτη δοκιμή του Peru Santa Teresa, ότι πρόκειται για έναν ξεχωριστό καφέ ο οποίος θα γίνει αμέσως κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Οι υψηλής ποιότητας κόκκοι, η υγρή επεξεργασία και φυσικά το αριστοτεχνικό medium-dark καβούρδισμα από τους artisanal roasters της Coffee Island συνδυάζονται σε αυτή τη μοναδική γευστική ανακάλυψη. Το γευστικό αρωματικό προφίλ από κέδρο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα, το πλούσιο σώμα και η μακρά επίγευση του νέου μας  Specialty Coffee είναι άλλη μια ανατροπή στην καθημερινή συνήθεια.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ LATTE Η ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ FREDDO ESPRESSO

Είτε απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα από το Espresso Bar, είτε αναζητάς της χαρά του coffee maker, αυτός ο καφές είναι ιδανικός για ένα ζεστό latte ή ένα έντονο freddo espresso. Θα βρεις τον Peru Santa Teresa στο My Coffee Island APP+WEB αλλά και σε όλα τα Coffee Island για να τον απολαύσεις αμέσως ή για να ζητήσεις στους έμπειρους baristi μας να σου αλέσουν τη συσκευασία των 200gr ανάλογα με τον καφέ που θέλεις να δημιουργήσεις στο σπίτι. Όπως κι αν επιλέξεις να τον απολαύσεις, αν κλείσεις τα μάτια θα ακούσεις τη δική του ιστορία. Μια ιστορία όπου η βιωσιμότητα συνδυάζεται με την ανεπανάληπτη γεύση και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα.