Back to Top

Εγκαταστάσεις

Ιστορία | Φιλοσοφία | Εγκαταστάσεις | Καριέρα

Το Εκπαιδευτήριο

Το Coffee Campus διαθέτει 4 κέντρα, στη Πάτρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Λευκωσία. Τα εκπαιδευτήρια μας είναι πιστοποιημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και πιστοποιημένα SCA Premier Training Campuses από το παγκόσμιο οργανισμό, ο οποίος προωθεί τον ποιοτικό καφέ SCA. Οι εκπαιδευτές του coffee campus έχουν κατάρτιση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην πρακτική εμπειρία στο χώρο του καφέ. Στην ομάδα του Coffee Campus ανήκουν 6 Authorized SCA Trainers (ASTs), οι οποίοι κατέχουν την ανώτατη διάκριση στο χώρο του καφέ και 3 Q graders.


Το Εργαστήριο

Η επένδυση στην Γνώση και την Καινοτομία αποτελεί μία από τις αξίες στην Coffee Island. Έτσι, ιδρύσαμε ένα πρότυπο εργαστήριο μελέτης, Έρευνας και Ανάπτυξης γύρω από τον καφέ στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στην Πάτρα. Το εργαστήριο διαθέτει τους ακόλουθους χώρους:

Αξιολόγηση δειγμάτων ωμού καφέ (grading): Χώρος εξοπλισμένος με τα απαραίτητα εργαλεία (υγρασιόμετρο, κόσκινα καφέ, πρότυπα ελαττωματικών κόκκων κ.ά.), όπου γίνεται ο έλεγχος των δειγμάτων ωμού καφέ, πριν οδηγηθούν στη Μονάδα Παραγωγής ή στο Sample Roaster για καβούρδισμα.

Sample Roaster (καβούρδισμα δειγμάτων): Χώρος όπου τα δείγματα του ωμού καφέ που καταφθάνουν από όλες της άκρης της γης "χορεύουν" ρυθμικά στο τύμπανο ενός Coffee Tech FZ-94, απελευθερώνοντας τα πιο πλούσια μυστικά τους, τα αρώματά τους. Ένας έμπιστος χρωματογράφος Neotec είναι απαραίτητος για την κατανόηση και τεκμηρίωση του βαθμού καβουρδίσματος που μας δίνει το κάθε προφίλ.

Espresso & Brew bar (χώρος παρασκευής espresso & μεθόδων εκχύλισης): Δύο μηχανές espresso είναι πάντα έτοιμες για να μετατρέψουν – με τη χρήση φιλτραρισμένου νερού – τους αλεσμένους κόκκους καφέ στο διασημότερο ρόφημα καφέ παγκοσμίως, έναν espresso. Παράλληλα, όλες οι δυνατές μέθοδοι εκχύλισης καφέ φίλτρου είναι γεγονός στο brew bar χρησιμοποιώντας κάθε φορά το κατάλληλο χρηστικό αντικείμενο (Hario Dripper, Hario Syphon, Chemex, Aeropress, French Press κ.α.). Όλα τα ροφήματα υποβάλλονται σε brewing chart (espresso είτε φίλτρου) με τη χρήση κατάλληλων συσκευών (refractometer κ.α.) και τα αποτελέσματα συνυπολογίζονται στη γευστική δοκιμή που ακολουθεί. Τέλος, εδώ γίνονται και όλες οι δοκιμές που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του νερού και την επίπτωση που αυτή μπορεί να έχει στο γευστικό προφίλ κάθε ροφήματος.

Cupping Room (χώρος γευστικών δοκιμών): Κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος σύμφωνα με τα πρότυπα του SCA (Specialty Coffee Association), όπου γίνονται οι γευστικές δοκιμές των καβουρδισμένων καφέδων με διάφορες μεθόδους (espresso, brewed, Brazilian), καθώς επίσης και των εκχυλισμένων τσαγιών. Εδώ η ένταση του φωτός, η υγρασία και η θερμοκρασία, καθώς και οι οσμές στον αέρα είναι ελεγχόμενες, ώστε να μην επηρεάζουν την κρίση μας στην οργανοληπτική αξιολόγηση.


Μεταποίηση καφέ

Η ανακάλυψη των μυστικών του καφέ απαιτεί κόπο, μεράκι, επιμονή, επένδυση σε τεχνολογία, τεχνογνωσία, εξειδικευμένο προσωπικό, όραμα και πάνω απ’όλα αγάπη για τον specialty καφέ. Η Coffee Island διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας καφέ στην περιοχή της Πάτρας. Η επένδυση σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξασφαλίσει την ποιότητά της στα πλαίσια της δεδομένης αύξησης της παραγωγής που προκύπτει από την αύξηση των πωλήσεων ανά κατάστημα και από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου της.

Οι μονάδες μεταποίησης διαθέτουν πέντε μηχανές καβουρδίσματος καφέ όπως και σιλό αποθήκευσης πράσινου αλλά και καβουρδισμένου καφέ. Στις μονάδες συσκευασίας λειτουργούν εφτά διαφορετικές γραμμές συσκευασίας με έμφαση πάντα στη διατήρηση της ποιότητας και την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή. Όλες οι μονάδες είναι πιστοποιημένες κατά τα πρότυπο ISO22000 ως προς τη διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων. Οι μονάδες υποστηρίζονται από εξειδικευμένο τμήμα συντήρησης, ενώ την άριστη καθημερινή τους λειτουργία επιβλέπει καθημερινά το τμήμα Ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας.

Cart Το καλάθι μου 0