ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ COFFEE ISLAND ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με την υγιεινή διατροφή, τόσο που να σε «βρίσκουν» στο διαδίκτυο διάφορα σχετικά άρθρα, θα έχεις παρατηρήσει ότι σε κάθε έρευνα – δημοσίευση επιστημονική ή lifestyle πρωταγωνιστεί η λέξη «πρωτεΐνη». Και δεν είναι μια απλή λέξη αυτή, αφού πρόκειται για δομική μονάδα κάθε οργανισμού. Φαντάσου ότι θέλεις να χτίσεις ένα κτήριο. Γίνεται χωρίς τούβλα; Ε κάπως έτσι συμβαίνει με το ανθρώπινο σώμα και μάλιστα στην πιο υγιή του έκδοση. Οι πρωτεΐνες είναι αυτές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων ιστών αλλά και την επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων, χάρη στο άζωτο που περιέχουν. (Όχι, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά, όσο κι αν θα το ήθελες δεν κάνουν αυτή τη δουλίτσα…)

Ως πηγή των εννέα αμινοξέων που μας είναι απαραίτητα, οι πρωτεΐνες παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε βιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ ταυτόχρονα δρουν ως βιολογικοί καταλύτες με τη μορφή ενζύμων στις χημικές αντιδράσεις του σώματός μας. Μεταφέρουν αέρια στο αίμα με τη μορφή αιμοσφαιρίνης, δρουν ως αντισώματα προστατεύοντας την υγεία μας και με τη μορφή του κολλαγόνου – της κύριας πρωτεΐνης του συνδετικού ιστού – παίζουν σημαντικό δομικό ρόλο (βλέπε πάλι το παράδειγμα με τα τούβλα.) Χρειάζεσαι κι άλλες επιστημονικές αποδείξεις για τη σημαντικότητά τους; Επιτρέπουν τη συστολή των μυών και μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό 4 kcal ανά γραμμάριο.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σαν σενάριο από το παιδικό «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» (early 90s!) αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης. Πολλά τρόφιμα είναι πηγές της, τα οποία ο οργανισμός μεταβολίζει διασπώντας τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα. Τα αμινοξέα αυτά στη συνέχεια μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως πρωτεϊνοσύνθεση συνδυάζονται και σχηματίζουν νέες πρωτεΐνες, χρήσιμες για να συνθέσουμε ή να κρατήσουμε υγιείς τους ιστούς στον οργανισμό μας.

Ακριβώς επειδή ούτε οι πρωτεΐνες, ούτε τα συστατικά τους αμινοξέα μπορούν να αποθηκευτούν στον οργανισμό σε ποσότητες, εμείς πρέπει να τα προσλαμβάνουμε καθημερινά  για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του σώματός μας. Κι εδώ δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε ζωικές πρωτεΐνες -όπως από αβγό, γάλα, κρέας – ή φυτικές πρωτεΐνες. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός από εμάς που διαμορφώνονται με βάση το φύλο, την ηλικία, το βάρος και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Εύκολο ε; Κι όμως! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τους έντονους ρυθμούς, δύσκολα αφήνει περιθώρια ώστε να βρεις τον απαραίτητο χρόνο για ποιοτικό φαγητό, πλούσιο σε πρωτεΐνη ώστε να καλύψεις τις ημερήσιες ανάγκες σου. Αν μάλιστα η καθημερινότητά σου περιέχει σωματική κούραση, εξαντλητικά ωράρια και πίεση (υπάρχει κάποιος που εξαιρείται;) τότε φαντάζει αδύνατο να ασχοληθείς με τη δημιουργία γευμάτων πλούσιων σε πρωτεΐνη και να μην υποκύψεις σε σνακ στα οποία κυριαρχούν οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά ώστε να παλέψεις την πείνα σου.

Τα ροφήματα πρωτεΐνης, είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα πολύτιμη λύση, αφού σου δίνουν τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς κανέναν κόπο να απολαύσεις ένα υποκατάστατο γεύματος με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά και ταυτόχρονα υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης. Μη γελιέσαι, αυτό δεν ισχύει σε καμιά από τις υπόλοιπες γρήγορες επιλογές που συνήθως περιέχουν πολλές θερμίδες, λιπαρά, σάκχαρα και κατά κανόνα λιγότερη πρωτεΐνη.

Η καλύτερη ίσως επιλογή πρωτεϊνικών ροφημάτων είναι χωρίς αμφιβολία εκείνα που περιέχουν πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Θεωρείται πλήρης πηγή (θυμάσαι τα εννέα αμινοξέα; Εδώ θα τα βρεις όλα σε σημαντικές ποσότητες), ενώ ο χρόνος απορρόφησής της από τον οργανισμό είναι ταχύτερος από τις εναλλακτικές επιλογές. Ο ορός γάλακτος παράγεται κατά την επεξεργασία του γάλακτος – το γάλα αποτελείται κατά 80 % από καζεΐνη και 20 % από ορό – για τη δημιουργία γιαουρτιού και τυριού. Το ενδιαφέρον είναι ότι παλιότερα τον πετούσαν,  μέχρι που αναγνωρίστηκε η διατροφική του αξία και η μεγάλη χρησιμότητά του. Με συγκεκριμένες μεθόδους επεξεργασίας ο υγρός ορός γάλακτος μετατρέπεται σε σκόνη και στη συνέχεια σε συμπλήρωμα διατροφής.

Τα νέα πρωτεΐνικά ροφήματα της Coffee Island, ήρθαν για να απαντήσουν στα δεδομένα των σύγχρονων διατροφικών αναγκών προσφέροντας μια γευστική και άκρως υγιεινή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Νόστιμα, υγιεινά, δροσιστικά και σούπερ πρωτεϊνούχα, τα νέα Ροφήματα Πρωτεΐνης ή αλλιώς Protein Shakes με περισσότερο από 20g πρωτεΐνης, μειώνουν την πείνα, συμβάλουν στη δημιουργία μυϊκής μάζας και βοηθούν στην καύση του λίπους! Εσύ διαλέγεις τη γεύση που προτιμάς, μπισκότο ή σοκολάτα και απολαμβάνεις χωρίς κόπο τις ευεργετικές ιδιότητες της πρωτεΐνης.

Τα Ροφήματα Πρωτεΐνης έρχονται σε τρεις διαφορετικές επιλογές. Coffee Power Shake για τους coffee lovers που θέλουν την έξτρα τόνωση και ενέργεια του αγαπημένου τους espresso. Ιδιαίτερο και αρμονικό πάντρεμα καφέ με αρώματα σοκολάτας ή μπισκότου. Milk Power Shake, που σου προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης με γάλα ζωικής ή φυτικής προέλευσης. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλήρες γάλα, lactose free ή και plant based ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας. Γεμάτη γεύση και ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης. Power Shake με ελάχιστες θερμίδες, σάκχαρα και λιπαρά, αλλά και εκπληκτική γεύση, με βάση το νερό για όποιον αναζητά ελαφριά απόλαυση guilty free.

Στα πρωτεΐνικά ροφήματα της Coffee Island, η προέλευση της πρωτεΐνης είναι φυσικά πρωτεΐνη ορού γάλακτος και μάλιστα ο καλύτερος συνδυασμός πρωτεΐνης ορού γάλακτος τύπου WPC και WPI. Αυτό σημαίνει υψηλή καθαρότητα και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, πιο γεμάτη και ευχάριστη γεύση συγκριτικά με μια πρωτεΐνη αμιγώς WPI και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη σε σχέση με μια πρωτεΐνη WPC. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα υποκατάστατο γεύματος; Κατάλληλα για vegetarians, είναι η ιδανική επιλογή για πριν ή μετά το γυμναστήριο, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αύξηση της δύναμης και απώλεια βάρους, αλλά και για μια ισορροπημένη καθημερινή διατροφή.

Στα Coffee Island ξέρουμε ότι θέλεις να είσαι υγιής, δυνατός και με αντοχές πρωταθλητή! Γι’ αυτό ακολουθούμε τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και σου προσφέρουμε ό,τι πιο γευστικό και θρεπτικό με τα νέα μας Ροφήματα Πρωτεΐνης! Δοκίμασε τις φανταστικές γεύσεις τους και ζήσε την εμπειρία ενός υγιεινού τρόπου ζωής.