Microfarm Project: Η γεύση της εμπιστοσύνης

Για εσένα που θέλεις να γνωρίζεις τα πάντα για τον καφέ. Που θέλεις κάθε γουλιά να είναι και ένα μοναδικό ταξίδι στα χνάρια των «εξερευνητών» της Coffee Island. Για εσένα λοιπόν, υπάρχουν οι Microfarm Project, που μετατρέπουν τη γνώση σε μια βιωματική εμπειρία προσφέροντάς σου τόσο ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις όσο και εσωτερική ευχαρίστηση.

Τι σημαίνει για εμάς Microfarm Project;

Προτεραιότητα δική μας στην Coffee Island είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους μικροκαλλιεργητές που συνεργαζόμαστε. Αυτές οι σχέσεις είναι για εμάς το κλειδί για την ανταλλαγή γνώσεων και φιλοσοφιών σχετικά με τη φροντίδα, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή των ωμών κόκκων καφέ, και τελικά την επίτευξη ενός γευστικού επιπέδου που θα ταξιδέψει τους καταναλωτές μας με την πρώτη γουλιά.

Μια νέα σειρά έρχεται από την γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία. Το όνομα της; Ethiopia Motherland. 

men_ethiopia

Ταξίδι στην πατρίδα του καφέ

Κάθε νέος limited καφές είναι μια μοναδική εμπειρία που δε συγκρίνεται με καμιά προηγούμενη. Πόσο μάλλον αν αυτή η εμπειρία προέρχεται από την πατρίδα του καφέ, την Αιθιοπία. Αυτό τον χειμώνα, λοιπόν, θα μας συντροφεύσουν τέσσερις Microfarm Project από την Αιθιοπία, με τη ζεστασιά και τα αρώματα της πατρίδας του καφέ να πλημμυρίζουν καθημερινά το σπίτι και τις καρδιές μας. Κάθε μία από τις ιστορίες τους είναι ξεχωριστή. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψουμε την πρώτη; 

ethiopia_animals

Ethiopia Damo: Η αφετηρία της ανακάλυψης

Το νήμα αυτού του ταξιδιού ξεκινά με τον Microfarm Project Ethiopia Damo. Το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Ethiopia Motherland έχει ρίζες στο χωριό Damo, στην περιοχή Bensa της Sidama. Εκεί, είναι και ο τόπος επεξεργασίας του συγκεκριμένου καφέ: 100% Specialty Arabica και 100% προσεκτική φροντίδα με βελτιωμένες τεχνικές παραγωγής και επεξεργασίας από τους ντόπιους μικροκαλλιεργητές. 

Ποιος είναι ο στόχος τους; Θέλουν να προσφέρουν διαρκώς υψηλής ποιότητας καφέδες, καθώς και να φτάνουν τα χαρακτηριστικά του καφέ αναλλοίωτα στο ποτήρι σου. Η καλλιέργεια καφέ για τους ίδιους δεν είναι ένα επάγγελμα, είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η παραγωγή της δικής τους σοδειάς, εκτός από αφοσίωση σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, προϋποθέτει και ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τη φύση, σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και βαθιά γνώση πάνω στην ιδιαιτερότητα ή ξεχωριστή «συμπεριφορά» κάθε ποικιλίας. Γνωρίζουν ότι κάθε καφές, παρτίδα, ακόμα και κόκκος είναι ιδιαίτεροι. 

Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους

Γιατί είναι μοναδικός αυτός ο καφές; Γιατί η ποικιλία του είναι 100% Specialty Arabica Heirloom. Γιατί καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900-2100 m. και γιατί η συγκομιδή του γίνεται από τοπικές μικροφάρμες. Γιατί οι καλλιεργητές του είναι άνθρωποι με μεράκι, γιατί η μέθοδος επεξεργασίας του είναι η υγρή και γιατί έχει medium καβούρδισμα. Τέλος, γιατί έχει ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, Ροδάκινο & Μαύρη Σοκολάτα.

Τώρα που έμαθες τα πάντα για αυτόν, ψήνεσαι να τον δοκιμάσεις; 

coffee_beans_roast_ethiopia

Μην ξεχνάς…

Ότι αυτός ο καφές είναι Limited Edition και έρχεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Πρόλαβέ τον στο καφεκοπτείο ή κάνε μια πρώτη δοκιμή με take away, για να γευτείς όλα τα σπάνια αρώματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε κάθε γουλιά. 

Microfarm Project. Γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει… 

woman_ethiopia

Stay tuned για το Κεφάλαιο 2!