Πόσες στιγμές της καθημερινότητας μάς βρίσκουν με έναν καφέ στο χέρι να περιμένουμε, να παίρνουμε ενέργεια, να γελάμε, να σημειώνουμε, να δροσιζόμαστε ακόμα και να βγάζουμε φωτογραφίες; Είναι αδύνατον να τις απαριθμήσουμε όλες, αφού όσοι αγαπούν τον καφέ τον συνδυάζουν σχεδόν με κάθε τους συνήθεια. Ο καφές είναι η παρέα σου στα εύκολα και στα δύσκολα!

Ο καφές του φοιτητή

frappe

Πόσες φορές ξενύχτησες πάνω από ανοιχτά βιβλία, γιατί το μάθημα που έδινες την επόμενη μέρα δεν έβγαινε; Πόσους καφέδες ήπιες εκείνο το βράδυ; Πόσες φορές ευχήθηκες να αναβληθεί το μάθημα των 9, αλλά τελικά πήγες με έναν καφέ στο χέρι για να «ανοίξει το μάτι σου» και να μη σε πάρει ο ύπνος στο έδρανο; Η σχολή χωρίς καφέ δεν βγαίνει!

Ο καφές του γραφείου

espresso_shot_at_the_office

Και από τους δύσκολους καθηγητές περνάς στους δύσκολους πελάτες και συνεργάτες. Ακόμα και το κλασικό πρωινό ξύπνημα που σε θέλει στο γραφείο στην ώρα σου, απαιτεί καφέ για να δώσεις boost στη μέρα σου. Και τα βράδια που σε βρίσκουν στο γραφείο πάνω από υπολογιστές και χαρτιά για να «βγει» το project; Εκεί πια έχεις ήδη πιει τη σταθερή δόση καφέ και πας για την υπέρβαση, για να αντέξεις. Εξωτερικά ραντεβού, επαγγελματικά ταξίδια, δύσκολες μέρες… ο καφές σού δίνει ενέργεια και σε συντροφεύει μέχρι να γυρίσεις σπίτι και να χαλαρώσεις.

Ο καφές της υπομονής

couple_with_coffees

Μη μου πεις ότι δεν έχεις κρατήσει καφέ στην ουρά για να πληρώσεις λογαριασμό! Στην τράπεζα, σε δημόσια υπηρεσία, καθώς κάνεις τα ψώνια του σουπερ μάρκετ ή έχεις κολλήσει στην κίνηση της Κηφισίας, το χέρι σου κρατά παγωμένο ή ζεστό καφέ. Εσύ που περιμένεις να τελειώσει ο τεχνικός με το αυτοκίνητό σου ή τον υπολογιστή ή περιμένεις την κοπέλα σου να βγει από τα μαγαζιά ή τον κολλητό να ετοιμαστεί. Μέσα στη ζέστη και τον κόσμο ο καφές σε δροσίζει και κάνει την αναμονή πιο εύκολη.

Και μιας και μιλήσαμε για αναμονή… έχει παντρευτεί η κολλητή; Τα ψώνια μαζί της ήταν πάντοτε πολύωρα, αλλά το να περιμένεις να δοκιμάσει νυφικά που μπαίνουν δύσκολα και βγαίνουν ακόμα δυσκολότερα χρειάζεται πράγματι υπομονή. Άλλωστε, πρέπει για τη σημαντική της μέρα να είναι πανέμορφη και αυτό απαιτεί χρόνο και ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά. Πιες μια γουλιά καφέ, θα τη χρειαστείς!

Ο καλοκαιρινός καφές

chemex_outdoor

Λίστα για την παραλία: Αντηλιακό ✓, Πετσέτες ✓, Νερό ✓, Ρακέτες ✓, Καφές ✓

Μπορεί τελικά να ξεχάσεις το αντηλιακό, μπορεί να μην έχεις ρακέτες, αλλά καφέ στον δρόμο για την παραλία θα πάρεις! Ακόμα και αν καείς από τον ήλιο, τουλάχιστον θα αναζωογονηθείς από τον καφέ. Και στις απογευματινές βόλτες επικρατεί το τρίπτυχο καφές, καλή παρέα και κουσκουσάκι! Αλλά ακόμα και σε στιγμές ησυχίας και γαλήνης μακριά από τις υποχρεώσεις και τη φασαρία, ο καφές είναι πάντα εκεί. Φίλοι και καφές ήταν πάντοτε αχτύπητος συνδυασμός.

Ο καφές των Coffee Island

barista

Φαίνεται σχεδόν απίστευτο το πόσες στιγμές μας είναι συνδεδεμένες με τον καφέ. Και σίγουρα oκαθένας έχει τις δικές του μικρές, καθημερινές ιεροτελεστίες. Αλλά για εμάς η αξία του καφέ ήταν πάντοτε γνωστή.

Μπορείς να απολαμβάνεις μια κούπα ή ένα ποτήρι καφέ όπου κι αν βρίσκεσαι! Φτιάξε τον μόνος στο σπίτι με αλεσμένο καφέ ή κάψουλες από το καφεκοπτείο μας ή παράγγειλε από το espresso bar με delivery. Μπορείς ακόμα να σταματήσεις σ’ ένα κατάστημα Coffee Island που θα βρεις στον δρόμο σου και να πάρεις take away για απόλαυση στη στιγμή!

Η μέρα μας χρειάζεται καφέ! Η δική σου;

coffee_at_the_port