Μπορεί ο καφές να είναι κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα που σε ξυπνά το πρωί; Μπορεί μια γουλιά να σε ταξιδέψει πέρα από το γραφείο ή το σαλόνι σου; Μπορούν οι γεύσεις και τα αρώματα να σε γεμίσουν συναισθήματα;

Η απάντηση δεν δίνεται με λόγια, αλλά με… τις 4 νέες μονοποικιλιακούς Single Estate!

100% Specialty Arabica

100% Ποιότητα & Γεύση

Ο κόσμος του specialty καφέ έχει ανοίξει τις πόρτες του και σε περιμένει! Εσένα που περιμένεις περισσότερα από τον καφέ σου, που σ’ αρέσει να τον απολαμβάνεις και θέλεις να ανταποκρίνεται στο έπακρο στις απαιτήσεις σου.

Για εμάς το ταξίδι ξεκίνησε όταν πρωτοήρθαμε σε επαφή με αυτούς τους ξεχωριστούς κόκκους στη Βραζιλία, στην Αιθιοπία, στην Κολομβία και στο Περού. Σε κάθε μία από αυτές τις χώρες υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές με δική τους μορφολογία, υψόμετρο και συνθήκες που καλλιεργούνται οι Single Estate μονοποικιλιακοί καφέδες και για αυτό κάθε ένας είναι τόσο ιδιαίτερος.

Καθώς ανακαλύπταμε τους καφέδες, ταυτόχρονα γνωρίζαμε καλύτερα τη χώρα καταγωγής τους, μαθαίναμε περισσότερα για την περιοχή προέλευσης και σταδιακά, σχεδόν ανεπαίσθητα, δημιουργούσαμε δεσμούς φιλίας με τους μικροκαλλιεργητές. Μαζί τους μοιραζόμαστε την αγάπη για τον καφέ, την ανάγκη για ποιότητα και φυσικά, τη φροντίδα και την αμέριστη προσοχή που δίνουμε στον καρπό. Μα πάνω από όλα μοιραζόμαστε μια κοινή φιλοσοφία που επηρεάζει τόσο τον καφέ μας όσο ακόμα και τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας. Αυτό το κοινό συναίσθημα δεν θα μπορούσε παρά να κάνει τους μονοποικιλιακούς καφέδες ακόμα πιο ξεχωριστούς.

Ας τους γνωρίσουμε…

Ethiopia Guji: Φράουλα – Λάιμ – Καραμέλα

Ethiopia Guji: Φράουλα – Λάιμ – Καραμέλα

Πρώτος σημαντικός σταθμός η Guji στην επαρχία Oromia, κεντρικά της Αιθιοπίας. Τόσο η περιοχή όσο και ο καφές έχουν πάρει το όνομά τους από τη φυλή που κατοικεί εκεί. Παράγονται μόλις 10-15 σακιά τον χρόνο από τον συγκεκριμένο καφέ, κάνοντας τον ακόμα πιο σπάνιο και ιδιαίτερο.

Heirloom

Με μια γρήγορη ματιά:

Ο καφές αυτός ανήκει στην ποικιλία Heirloom, καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900 – 2300m από τοπικούς μικροκαλλιεργητές και περνά το στάδιο της υγρής μεθόδου επεξεργασίας.

Peru Junin: Σύκο – Σοκολάτα – Καρύδι

Peru Junin: Σύκο – Σοκολάτα – Καρύδι

Junin, Περού. Η φάρμα La Avanzada από όπου προέρχεται αυτή η μονοποικιλία ανήκει στον συνεταιρισμό Central Café & Cacao. Γιατί αυτό είναι καλό; Γιατί σημαίνει πως οι στόχοι του συνεταιρισμού για βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, η ανάδειξη του Περουβιανού καφέ, καθώς και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος εφαρμόζονται και σε αυτή τη φάρμα. Από τη φάρμα που προέρχεται ο Peru La Avanzada.

ποικιλία Caturra Catimor

Με μια γρήγορη ματιά:

Ανήκει στην ποικιλία Caturra Catimor και καλλιεργείται σε υψόμετρο 1800m. Τον επεξεργάζονται με την υγρή μέθοδο και έχει medium καβούρδισμα.

Brazil Bela Época: Σμέουρο – Ακτινίδιο – Μαύρη Σοκολάτα

Brazil Bela Época: Σμέουρο – Ακτινίδιο – Μαύρη Σοκολάτα

Αυτή η μονοποικιλία καταφέρνει πράγματι να σε μεταφέρει σε μια… «όμορφη εποχή». Στη φάρμα Bela Época στην περιοχή Alta Mogiana, βορειοανατολικά της πολιτείας του São Paulo η οικογένεια του Luiz da Cunha Sobrinho καλλιεργεί καφέ εδώ και 80 χρόνια. Εμπειρία, σεβασμός και βαθιά γνώση περνούν από τους μικροκαλλιεργητές στους κόκκους του καφέ και έπειτα, στο ποτήρι σου.

ποικιλία Yellow Topázio

Με μια γρήγορη ματιά:

Ανήκει στην ποικιλία Yellow Topázio, ξεχωριστή για την οικογένεια των μικροκαλλιεργητών λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της – σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες που καλλιεργούν. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1260m και η μέθοδος επεξεργασίας είναι ξηρή.

Colombia Ibague: Περγαμόντο – Βανίλια – Ψημένο Αμύγδαλο

Colombia Ibague: Περγαμόντο – Βανίλια – Ψημένο Αμύγδαλο

Μια μονοποικιλία από την περιοχή Ibague της επαρχίας Tolima στην Κολομβία. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η έμφαση στη σχολαστικότητα έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό μονοποικιλιακό καφέ. Με φροντίδα και προσοχή στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή, αλλά και με συχνό έλεγχο πριν και μετά το στάδιο επεξεργασίας διασφαλίζεται το ποιοτικό αποτέλεσμα που απολαμβάνεις!

ποικιλίες Castillo και Caturra

Με μια γρήγορη ματιά:

Ανήκει στις ποικιλίες Castillo και Caturra και καλλιεργείται σε υψόμετρο 1600+mαπό τοπικούς μικροκαλλιεργητές.

Οι 4 νέες μονοποικιλίες είναι medium καβουρδίσματος και κάθε μία έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ξεχωριστό γευστικό προφίλ.

Και μην ξεχνάς…

Πες στους baristi μας τι σου αρέσει, ποια αρώματα, ποιες γεύσεις και εκείνος θα σε εισάγει στον διαφορετικό κόσμο του ποιοτικού καφέ που θα πάρεις takeaway. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να παραγγέλνεις online και να απολαμβάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι τον αγαπημένο σου μονοποικιλιακό καφέ.

Γιατί ο καφές δεν είναι μόνο για να σε ξυπνά το πρωί… είναι απόλαυση, ταξίδι, μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Γιατί ο καφές δεν είναι μόνο για να σε ξυπνά το πρωί...