Από την Κίνα του 2700 π.Χ. μέχρι τα σημερινά tea bars και τα ντουλάπια μας, το τσάι έχει βρει τον δρόμο του στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Από ένα θεραπευτικό ρόφημα έχει μετατραπεί σε μια επιλογή, που απελευθερώνει τις αισθήσεις μας. Tea makers μαζευτείτε! Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε τις επιλογές σας! 

Ας ξεκινήσουμε όμως, με τα βασικά…

Τι είναι το τσάι; 

Ένα ρόφημα που προέρχεται από την εκχύλιση των οφθαλμών και των νεαρών φύλλων του φυτού Camellia sinensis, δηλαδή του τσαγιού. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα 100% plant-based drink, εντελώς φυσικό και με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες. 

mountains

Ακολουθώντας τα χνάρια του

Η αφετηρία του ταξιδιού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Κίνα. Σύμφωνα με τον μύθο, ήδη από το 2700 π.Χ. και για μια χιλιετία, οι Κινέζοι θεωρούσαν το τσάι φαρμακευτικό ρόφημα. Θεράπευαν ασθένειες και πρόσφεραν στον οργανισμό τους τα θρεπτικά στοιχεία του τσαγιού.

Η ανατροπή ήρθε τον 3ο αιώνα μ.Χ., οπότε και ξεκίνησε η καλλιέργεια και η επεξεργασία των φύλλων του τσαγιού, βάζοντάς το για τα καλά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ως το τέλος του 19ου, αρχές του 20ου αιώνα είχε κατακτήσει Ασία, Αφρική, Νότια Αμερική, ακόμα και Αυστραλία!

A woman enjoying her ginger blend tea from Coffee Island

Η δική σου προσωπική τελε…TEA

 Από τα αρώματα που απελευθερώνει καθώς το φτιάχνεις, μέχρι τη γουλιά που θα σε ζεστάνει και θα σε συντροφεύσει, το τσάι είναι ένα τέλεια ισορροπημένο ρόφημα. Μπορεί να σε boostάρει ή να σε χαλαρώσει ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας σου. 

Επομένως δεν είναι, όπως λανθασμένα πολλοί πιστεύουν, μόνο ένα ρόφημα «του καναπέ».

Για εσένα που το παρασκευάζεις αποτελεί ένα καθημερινό τελετουργικό. 

Η βράση, η εκχύλιση, το άρωμα και η γεύση είναι στοιχεία που συνθέτουν ολιστικά τη συνήθεια του να πίνεις τσάι. Ταυτόχρονα, προσεγγίζει σφαιρικά την καθημερινότητά σου, αγγίζοντας τα πεδία της διατροφής, της ενέργειας και της απόλαυσης. Διάλεξε το τσάι by Coffee Island που ταιριάζει στις ανάγκες σου! 

A man and a woman discussing while enjoying their tea from Coffee Island.

Τσάι και διατροφή

Το ρόφημα που στηρίζει τα θεμέλια ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μιας fitness ημέρας είναι το τσάι! Αναζωογονεί τον οργανισμό σου και τις λειτουργίες του, «καθαρίζοντάς» τον από τοξίνες και «ελαφραίνοντας» το σώμα σου. Επίλεξε το Green Tea και άσε τις ευεργετικές του ιδιότητες να επιδράσουν καταλυτικά στο σώμα σου. 

Τσάι και ενέργεια

Διατήρησε την ενέργειά σου στα ύψη! Παράμεινε ζωηρός μέσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Φέρε σε πέρας τις υποχρεώσεις σου και ταυτόχρονα διατήρησε αμείωτη τη διάθεσή σου για γυμναστική, τα χόμπι σου και ταυτόχρονα, πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με την οικογένεια. Επίλεξε ανάμεσα σε English Breakfast Tea και Earl Grey, γιατί το μαύρο τσάι είναι η τέλεια κλασική πρόταση που θα σε ανεβάσει. 

Τσάι και απόλαυση

Σπίτι, γραφείο, βόλτα. Όπου κι αν επιλέξεις να «ζήσεις τη στιγμή» και να χαλαρώσεις, το τσάι μπορεί να σε συντροφεύσει. Πώς; Σε φέρνει σε επαφή με τον εαυτό σου, αλλά και με τους άλλους, σε ηρεμεί και σε εξισορροπεί ύστερα από μια κουραστική μέρα. Ginger ή κανέλλα; Η απόφαση είναι δική σου. Χαλάρωσε με την αγαπημένη σου γεύση διαλέγοντας το Ginger Blend ή το Cinnamon Spicy. 

A man drinking tea in a reusable cup from Coffee Island

Επίλεξε χρώμα, διάλεξε γεύση και δημιούργησε!

Στο Καφεκοπτείο μας κάθε τσάι έχει και το δικό του χρώμα. Η γεύση τους μας ενέπνευσε να τους δώσουμε τη δική τους χρωματική ταυτότητα, για να αποτελεί μια ολιστική οπτική, αρωματική και γευστική εμπειρία.

Μωβ για το Earl Grey Fine Tea. Το χρώμα του πνεύματος συναντά το αναζωογονητικό, για το σώμα και το μυαλό, τσάι με φυσικό άρωμα περγαμόντου.

Πορτοκαλί για το Cinnamon Spicy Fine Herbal Tea. Με βασικό συστατικό την γλυκιά κανέλλα με το χαρακτηριστικό της χρώμα και τα μπαχαρικά, αυτή η επιλογή ταιριάζει απόλυτα στους λάτρεις των spicy γεύσεων.

Κίτρινο για το Ginger Blend Fine Herbal Tea. Βάση; Το ginger που αναδύει μια lemon γεύση γεμάτη ζεστασιά. Δοκίμασέ το για να βιώσεις την απόλυτη έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων.

Κόκκινο για το English Breakfast Fine Tea. Τονωτικό χρώμα για το τονωτικό τσάι που συνδυάζει την κλασική γεύση με την υψηλή ποιότητα του μαύρου τσαγιού. 

Πράσινο για το Green Tea Fine Tea. Το τελετουργικό απόλαυσης συναντά το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά του πράσινου τσαγιού.  

A woman writing in her notepad while enjoying her tea in a reusable cup from Coffee Island

Μην ξεχνάς…

Ανακάλυψε τον πλούτο του τσαγιού στο Καφεκοπτείο μας και δημιούργησε το δικό σου ρόφημα στο σπίτι. 

Αφέσου στα αρώματα που θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σου προσφέροντάς σου αρμονία και δύναμη.